hízás, fogyás

2014.01.04 19:07

Zsíros ételek hizlalnak vagy nem hízlalnak?
Fogyás tömegnövelés

 

Először is tisztába kell lenni hogyan hat külön a szervezetünkre.

Szénhidrát: inzulin - hízás

Fehérje : glukagon - fogyás

Zsír : - hosszan tartó energiát biztosít nem hat a hormonrendszerre.

Tehát mikor tömeget növelünk szénhidrát fogja befolyásolni, hogy masszív tömeget növelünk, illetve fehérje bevitel a szervezetünkbe, emellett nagyon fontos hogy kevés zsíros ételt kell enni ugyanis, ha szénhidrát mellett Zsíros ételt eszünk akkor elhízunk felesleg lesz rajtunk löttyös formába, zsírpárna fog alakulni és egyre jobban rakódik lefele és nehéz lesz megállítani.

Figyelni kell, be kell tartani, hogy miből mennyit eszünk hányszor, ügyelve arra hogy miből áll az étel. Ha túlzott szénhidrát bevitel keletkezik akkor fehérje bevitelre van szükségünk, ha teszem fel hogy szénhidrát bevitel egy étkezés alatt KB. 30 Gramm szénhidrátot viszünk be akkor a fehérje bevitel KB. 20-25 Gramm fehérje bevitelre van szükség, hogy ne súlyosodjunk el és amennyit bevittünk a szervezetbe egy étkezés alatt akkor azon a napon ugyan annyi szénhidrát bevitel ne legyen annyi, mint amennyit bevittünk a szervezetbe egy étkezés alatt kevesebbet de annyit hogyha edzünk, akkor maradjon bennünk szénhidrát attól függ, hogy milyen vékony, illetve nehezen hízik az ember, hogy ne ürüljön ki a szervezetből teljesen, illetve még utána szénhidrátot beviszünk a szervezetbe, hogy töltsük a szervezetünket, de ekkor a zsíros ételt túlzottan Zsíros ételt, kerüljük vagy nem eszünk Zsírosat vagy minimálisan, a lefekvéskor késői evés nem ajánlatos, hisz nem mozogsz és egyre jobban gyarapodik a felesleg és túl hízásnak is lehetünk szemtanúi, amikor túl hízunk nehezebb formázni, illetve jól mutasson az izomzat, aranyosnak kell lenni. Tehát a versenyeken nem a nagyságot fogják nézni, hogy kinek mekkora a karja hanem hogyan vannak kidolgozva az izmok.

Egyik újságba két testépítőt hasonlítottak össze anno flex whaler tért vissza a versenyekre másik jonny volt. Jonnynak nagyobb karja meg vastagabb illetve szélesebb volt mint flex és versenyen meglepődött jonny, hogy nem jutott be a három közé azt gondolta hogy minél vastagabb meg nagyobb tömeget szed magára győztes lesz. De végül nem volt a három között negyedik lett. Flex nyerte el a testépítés arányos kidolgozott címert. Jonny fel volt háborodva, hogy milyen dolog ez hogy lehet. Zsűrinek nem tetszett a pofája, hogy azért nem lett az első? Ekkor. Felhozta a zsűri nem nagyság hanem a formát nézik kidolgozott izomzatot, gátakat amelyet legkisebb izmot is. Lehet látni amit nehéz elérni, de meg lehet, ezért nem jó túlzottan enni, hogy hízzunk mert, ha nem hízik. Annyira akkor szépen ki lehet alakítani az izmokat anélkül, hogy elhíznánk. Zsírégetésre is ez vonatkozik, hogy úgy együnk hogy ügyeljünk, hogy mennyi bevitelre van szükségünk, zsírégetésnél szénhidrát bevitelt le kell csökkenteni, ahhoz hogy ne hízzunk tovább minimálisan ehetünk csak ügyelve arra, hogy zsíros ételekkel nem ajánlatos, mert jobban hizlal, ezért több fehérje bevitelre van szükségünk, hogy ne hízzunk hanem égessünk és jól kinézzen az izom ugyanis a Zsíros ételek magába nem fognak hizlalni, hosszan tartó energiát fog biztosítani, illetve szénhidrát mellett is csak nem mindegy mennyi szénhidrát került a szervezetbe csak akkor hizlal, ha mellette szénhidrátot eszünk több bevitel keletkezik. Tömegnövelők, táplálék kiegészítőkben is valószínű, hogy több szénhidrát van bennük illetve közel hozzá, fele Gramm mennyiségbe fehérjét is tesznek bele, mely izomkötés legjobb tápanyaga, ezért is lehet a fehérjével fogyni is, zsír viszont nem lesz túlzottan benne a készítménybe, mert akkor úgy túlzás lesz, felesleg lesz és löttyös lesz. Nem lehet szépen kidolgozni az izmokat, vagy nehezen lehet, annyi legyen a felesleg, mikor edzünk látszódjon, hogy nincs elhízva, szóval akik azt gondolják, hogy több szériába nyomják ez azért is van, mert annyira híznak tömegnövelőtől vagy táplálékkiegészítőtől és még mellette esznek keményen akkor nyilvánvaló, hogy több széria szükséges. de ha nincs annyi szénhidrát bevitel akkor szépen lehet növelni az izmot és kevesebb szériával sokkal hamarabb éritek el a hatását és úgy, hogy nem híztok el, - de tömeget magunkra pillanatok alatt el lehet érni, mert edzéstervtől is függhet.

Ugyanez vonatkozik amikor felesleget izommá alakítjuk vagy ki akarjuk dolgozni az izmokat és akkor sokkal keményebb edzést kell végezni, ha nagyon sok felesleg van rajtunk. Bármilyen izmot eltudtam érni, ha én tömeget akartam masszívot akkor el is értem 2,5 hónap alatt 64 kg-ról 70 kg-t tudtam összehozni mindez doppingszerek nélkül, ha szilárdat akartam azt is 1 hónap alatt szilárd lettem - aztán elhatároztam, hogy úgy szeretném növelni az izmaimat, hogy ne kelljen utána még dolgozni, azért hogy szilárd legyen. Visszább vettem a szénhidrát bevitelt helyette fehérjét minél többet ettem és hozzá piramisba végeztem és már nem kellett attól féljek, hogy már ideje felesleget égetni izommá szilárddá alakítani, ekkor már piramisba végeztem az edzéseket.

Tehát sose voltam óriási hanem annyira, hogy jól mutasson formája, legyen illetve kidolgozzam az izmaimat, csakis Max 4 sorozatot végeztem, nagyon ritka volt hogy hébe - hóba többet, de én kényelmesen szerettem végezni az edzést ugyanúgy elértem amit szerettem, ha én folytattam volna akkor már nem így lennék mint a videókba, tudassam azt, hogy direkt azért nézek ki úgy a videókba, mert teszteltem, mindent azt is hogyan lehet fogyni illetve szálkásítani tehát lássátok akkor, azért van utána már nem gyúrtam és így elkészítettem, hogy mitől is fejlődik az izom és hogyan kell mit mennyit, enni, milyen módszereket kell alkalmazni – kijelentem, hogy gyakorlatba!

Megemlítek egy anno néztem a life network csatornán hogyan égessünk zsírt felesleget, hogy mit lehet enni mit nem, mitől is híztak.

Németek voltak egy házaspár, hogy nagyon szerettek enni és nem foglalkoztak a testükkel annyira gyarapodott rajtuk a felesleg a zsír, hogy pillanatok alatt 3 kg-t híztak. Annyira elvoltak hízva, hogy nem bírtak a testtömeggel. Az asszony mondta az urának, hogy visszább kellene venni a zsíros ételekkel, mert így nem lesz jó hízunk nem bírunk már menni, annyi felesleg van rajtunk. Elhatározták, hogy visszább vesznek és kerülni fogják a zsíros ételeket, mert azt gondolták, hogy zsíros ételtől híznak innentől kezdve elterjedt, hogy zsíros ételtől híznak. Vettek zsírégetőt, de ugyanúgy étkeztek csak visszább vették a zsíros ételeket, de még mindig nem akarnak fogyni hiába szedik a zsírégetőt persze, hogy nem fognak fogyni, mert annyira fel van töltődve a szervezet szénhidráttal illetve zsíros ételektől, hogy már nehéz fogyni zsírégetővel is.
Elhatározták. hogy keresnek egy edzőt fitness edzőt segítsenek, mert akármit teszünk nem fogyunk, aztán egy nap elmentek egy edzőhöz és megkérték őt, segítsenek nekünk, mert elvagyunk hízva és nem fogyunk pedig zsírégetőt is vettünk már.

Edző elmondta, hogy mit lehet enni mit nem, illetve edzést kellene végezni, hogy fogyjunk.

Feltette a kérdést az edző, hogy tisztába vannak külön – külön, hogy hat a szervezetünkre szénhidrát, fehérje, zsír. Ha tisztába van a dolgokkal akkor minden simán megy.

Elment az edző a házaspárhoz és belenézett a hűtőbe, szekrénybe és csakis full. szénhidrátos élelmiszert illetve zsíros étel volt édességek, amely tele van szénhidráttal illetve zsír tartalommal. Mondta az edző, hogy ezeket az édességeket illetve szénhidrátos ételeket nem szabad fogyasztani mert emiatt nem tudtok lefogyni, - ahhoz hogy fogyni kezdjük először is meg kell szüntetni az édességeket, nem fogyasztható szénhidrátos étel illetve túlzottan zsíros ételek, ehelyett fehérjét tartalmazó élelmiszert ételt kellene fogyasztani, meg olyan pékséget amiben nincsen szénhidrát vagy nagyon minimálisan, pl rozs kenyér, barna, hogy tudjunk fogyni mennyit együnk, második szempont kemény 3 hónapos edzés aztán folyamatos mozgással fogunk fogyni.

Rájöttek végül is hogy nem a zsíros ételtől, híztak hanem a szénhidráttól és minimálisan is híztak tőle. Aki nagyon túl súlyban vannak egyáltalán nem fogyasztható szénhidrát, zsíros étel még rátett. Visszább vették a szénhidrátot megemelték a fehérje bevitelt illetve a zsírt végül elkezdtek fogyni 3 hónap alatt 190 kg-tól szabadultak meg és már csak 150kg lett, 6 hónap alatt már 90 kg lettek sokkal másabb lett az életük mozogtak, sportoltak helyesen étkeztek és szépen megszabadultak, hihetetlenül gyorsan a súlyos testtömegtől.

Tehát szénhidráttal túlzottan zsíros ételeket kerüljük, hisz vannak élelmiszerek, amelybe sok gramm zsír van és szénhidrát, de fehérje viszont kevés van benne - ilyenektől kell félnünk, mert az élelmiszertől hízunk még jobban meg alakulnak zsírpárna, meg minden, főleg azoknak akik felesleg van rajtuk, minimálisan és fehérje bevitelt meg kell emelni, ha fogyni szeretnénk, de azok is akik tömeget növelnek elméletbe 4 gramm testsúlyt figyelembe véve, testsúly kilogramonként, - pl 70 kg-s Embernek 280 Gramm szükséges, de gyakorlatba eltér, mert különbözőek vagyunk valakik hamarabb tudnak hízni, vannak olyanok, akik kevésbé nehezen tudnak hízni mert olyan a Genetika, anyagcsere, több szénhidrát bevitelre van szükség a szervezetre ahhoz, hogy tömeget növeljünk akkor érvényesül a 4 Gramm szénhidrát bevitel testsúlyt figyelembe véve 70 kg-s emberre akkor bizony hogy kell annyi szénhidrát 280 gramm, de el is lehet hízni. Vagy ami még nagyobb szeretnénk lenni nem a szénhidrátot kell emelni, lehet azt is, de ezért vannak a tömegnövelők, anélkül csak úgy nehezen lehetne bevinni a szervezetbe, főleg akik meg tényleg 100 kg-sak, de azoknak se kell annyi szénhidrát de ha megfelelő edzésterv segít ezekben, szóval hanem fehérjét kell visszább venni. AZ is elméletbe 2 gramm, mondtam hogy változó masszívra akkor elég a két gramm testsúlyt figyelembe véve, de ha szárazat szilárdat akarunk akkor nem 2 gramm szükséges, hanem 3 gramm, vagy pedig maradhat a 2 gramm fehérje csak akkor szénhidrát bevitel nem haladhatja Meg 4 grammot testsúlyt figyelembe véve, 280 gramm szénhidrátot, akkor nem csak a szénhidrát fogja befolyásolni azt, hogy hízunk, izom masszív, szilárd legyen vagy fogyjunk, hanem a protein is. Tehát én gyakorlatba írtam le, hogy 40-50 gramm szénhidrát bevitel az átlagos amikor is beindítja a hízást, de még kevés ahhoz, hogy hízzunk, de akiknek jobban hajlamosabbak a hízásra azoknak már az 50 gramm beviteltől és a fölött is lehet hízni és ha még nem is mozgunk.

Nekem 60 kg-s a testsúlyom, ha 240 gramm bevitelt viszek a szervezetbe szénhidrátot az – az, fehérjéből 120 gramm kell, hogy legyen, - csakhogy én sose vittem be annyi szénhidrátot, amennyit kellett volna kb. Nagyon Max. 140 grammot illetve fehérjéből 120 gramm helyett KB 70-90 között vittem be és mértem, számoltam, mikor mennyit és masszívra ugyanúgy növekedtem akkor értem el 70 kg-t mindez nyári szünetbe 3 hónap alatt, mindez úgy, hogy nem vittem be annyit a szervezetbe szénhidrátot se illetve fehérjét se, - De sose voltam elhízva meg annyi, volt, hogy arányosan fejlődtem, növekedtem, de akik nagyon magas szénhidrátbevitelt visz a szervezetbe elhízhat oly annyira, hogy sokkal keményebb edzést kell végezni, vannak készítmények, amelyek segítséget nyújtanak, mint a tömegnövelésnél és így könnyű, de anélkül kiváncsi lennék rà, hogy akik ezt csinálják és anélkül hogy fejlődnének. Ha valamikor abba hagyják elhíznak nyúlós és löttyös lesz. De nekem sose lesz úgy mint, ahogy a YouTube-on is kinézek nem löttyös hanem látszik, hogy nem szedtem semmit mert, ha szedtem volna. Akkor nem lennék szálkás meg az izmaim nem nyúlósak, löttyösek lennének, mert nekem is nagyobb volt a karom 40-es karom volt nem volt befeszítve vastag voltam és széles, de mint látni lehet, hogy nem nyúlós hanem szálkás ezért van.

Nem ellenzem a tömegnövelőket, doppingszereket hasonló készítményeket nem érdekelnek, csak az bosszant hogy úgy lehet járni a szátoknak hogy ilyen vastag vagyok meg így nézek ki, ezért utálom ha én szednénk akkor kétszeresen lennék szélesebb mert tudom milyen a legjobb készítmény ls egy szuper edzéstervvel még gyorsabb lenne a növekedésem a fejlődésem. Tehát én kipróbáltam mindent amit leírtam akkor nem írnám le semmi bajom nincsen csak egy bajom van hogy újra kellene kezdeni vissza kellene térjek csak az időm sajnos nem engedi, újakat próbáltam játszadoztam szinte a szénhidráttal, fehérjékkel hol csökkentettem Hol növeltem, fejlődtem bármilyen formába. Tehát az elmélet az kiinduló pont az alap annak hogy tömeget növelünk, de eltér gyakorlatba, vannak kivételek.